Friday, December 16, 2011

MENCARI DIRI YANG HILANG

Aku tersesat dalam mencari jiwa aq yg ntah ke mana hilang..
yg ada hanya tekanan dan emosi yg membelenggu..
diri sebenar aq telah hilang..
hilang dalam kabus masalah yang bagaikan tiada penghujung..
masalah datang dan menimpa..
bagaikan bertubi-tubi umpama tahi bintang yg jatuh ke bumi..
begitu besar tanpa ada yang memahami..
memahami jiwa aq yang telah berdarah dek memendam duri masalah..
ntah kenape tidak nampak penghujung cahaya kegembiraan...
mungkin ini semua dugaan..
dalam hidup yang penuh cabaran..
tiada yang dapat memahami kecuali DIA YANG MAHA ESA...
cume berharap ade yg sudi menghulur tangan di saat aq kelemasan..
bukan yang melihat aq tenggelam di bawa arus deras yg mengalir..

YA ALLAH, KAU TABAHKAN DAN KUATKAN HATIKU SELAGI TERMAMPU.. KIRIMKAN AKU SAHABAT YANG MEMAHAMI DAN MENGERTI, BUKANNYA YANG BERADA DI SISI KETIKA AKU SENANG SAHAJA.. amin... :'(

Saturday, December 3, 2011

Thursday, December 1, 2011

SENYUM BUKAN BERMAKNA GEMBIRA

Yup.. 'senyum bukan bermakna gembira' maksudnya tersembunyi seribu persoalan, perasaan dan emosi yang terpendam di lubuk hati seseorang.. mungkin kita lihat dia tersenyum dan ketawa tp kita tidak dpat menilai hati seseorang.. ya.. mcm mne kita nak menilai sedangkan kita x dpat melihat menembusi diri dan hatinya.. bak pepatah omputih ckap "sometimes no matter how happy a person outside, there a pain she hides inside" .. mungkin die kelihatan gembira utk melihat org lain gembira ataupun mungkin dia berlagak gembira krana tiada siapa memahami keadaannya walaupun dia di timpa masalah, dalam kesakitan ataupun dlam emosi yg x menentu.. tiada siapa memahami walaupun kawan baik sendiri.. mungkin ada sesetengah yang memahami tp bukan semua.. jadi dia akan senyum selagi terdaya.. mungkin suatu hr nnti tiada senyuman yang dpat dii ukirkan kerana tiada ruang lagi untuk di isi ape yang di rasa,.. yang pasti tidak semua senyuman itu lambang kegembiraan ataupun lambang kebahagiaan tp mungkin kita akan mengerti jika kita benar2 memahami.. mungkin situasi ini pernah di rasa semua orang begitu juga aq.. senyuman itu senang di ukirkan tp sukar untuk di fahami maksud yang tersembunyi..




Saturday, November 19, 2011

NEW SEMESTER :) DAN LAST SEMESTER :(

Skunk dah msok sem bru..
tp yg sedihnye ni la last sem aq kt cni.. huhu..
sem 6..
sem yg ckit sbjek tp mngkin yg besar projek artwork..
still lam dilema utk projek MAJOR..
ape2 pom aq just tgu klas bermula je..
tp xtaw la mgu dpan dh start ke blom..
hrap2 sem ni bley wat yg trbaik tok DIP SHOW bln March ni..
mngkin x pat jd yg terbaik tp pat wat yg terbaik..
sem ni jgak la mcm2 msalah yg dtg..
hrap dpt tempuhi smue dugaan sem ni..
InsyaAllah..





Wednesday, November 2, 2011

MY LAPTOP SICK :'(

sick dan sakit.. tu la yg skunk ni jd ngan LAPTOP aq.. uwaaaa... >O< tetibe system crash.. antivirus pom dh hlang.. ni smue sbb slap download keygen utk software... smpai external aq pom terformat n smue movie2 KOREA, JAPAN, ENGLISH, MALAY, ANIME dan SMUE LA movie yg best ade dh hlang.. 300gb sje utk movie2 tu.. uwaaa... time tu la aq jd tension gler2.. smue bnde jd x kne.. klo la x trslap download hr tu xkn jd cmni.. huhu.. mnyesal pom x gne sbb bak kate aq, "laptop tlah jadi rosak" (rosak peribahasa) hahaha.. skunk dlam prancgan nk format ke x.. lam dilema ag ni... huhuh

Monday, October 31, 2011

wow!! MEREKA WARNA BIRU..

biru?? mereka?? siapa??
haaa... itu la SMURF... makhluk comel yg berwarna biru..
geram tol aq tgok kebiruan mereka yg terserlah lam movie tu mnyebabkan aq jeles nk dpatkan mereka,, haha.. **xpsal2..
lam kartun nmpak cm bese je tp ble dh jd movie.. peerrrrgghhh.. mmg aq gler la tgok SMURF2 tu...

CLUMSY si gelabah dan messy la dan slalu mnimbulkan msalh tp akhirnya menjadi hero SMURF.. :)

SMURFETEE si comel.. hanya die satu2nye girl lam SMURF..

PAPA si bapa.. sng je nk knal papa ni coz die je pkai bju n sluar mrah.. bapa yg baik..

GUTSY si smurf yg scottish sbb die xpkai sluar cm smurf yg lain, die pkai kain cm skirt dan Gutsy ni ade sideburn kt pipi die.. die ni cm abang smurf la.. hehe

BRAINY si kacamata.. die ni cam skema ckit kot.. hehe

GROUCHY si bengis tp tetap baik.. kdg2 gatai jgak.. hehe

byak ag SMURF2 yg ade nme tp yg ni yg utama la.. hehe.. lam cter SMURF ni ade jgak wtak jhat dan klakar.. name die GARGAMEL dan kucingnye AZRAEL.. llaki tu cm ahli shir gak aq ase coz die nk tngkap SMURF2 tu smue sbb SMURF tu ade kuasa biru lam SMURF ni tuk ramuan shir GARGAMEL spaye die pnye kuasa tu smakin kuat dan bertambah.. AZRAEL ni plak slalu mmbantu GARGAMEL.. nmpak comel tp jd jhat plak.. dan diorg ni klakar je coz slalu dpat mslah mse nk tngkap SMURF ni..

tu serba sdikit la sal SMURF.. yg pasti diorg ni WARNA BIRU... dan aq sukeeeee sannnggggaaaattttt... aq nakkkkkkkkkk... hehehe :P klo dpat sekor ni kn best.. aq nk CLUMSY.. hehe..

Thursday, October 13, 2011

SEEKOR ANAK KUCING

Dikala aq memandang seekor anak kucing yg kurus kering tidak bermaya datang ke arahku dan duduk di hdapan ku meminta simpati sedikit makanan.. air mataku trasa ingin mengalir.. betapa sedihnya melihat keadaan anak kucing itu.. terpancar kesedihan dan kelaparan di matanya.. mengalir air jernih di matanya.. dengan rase simpati aq memberinya lebihan roti yg aq makan.. anak kucing itu makan dengan lahapnya.. seolah2 xprnah mndapat mkanan.. wlopom sedikit.. anak kucing itu tetap makan.. setelah hbis.. anak kucing itu kmbali duduk di hadapan aq.. meminta ingin di belai.. keadaan nya yg kotor dan busuk pasti akn membuat org menghalaunya.. tetapi aq x trgamak utk mnghlaunye.. sedih melihat anak kucing itu.. aq belai bdannye dan anak kucing itu kelihatan seperti gembira kerana ada insan yg sudi membelainya.. dh msok smgu ank kucing itu aq bg mkn stiap kali aq prgi ke krje tp skdar skali shari.. tp keadaannye msih menyedihkan.. perutnye kembong.. bdannye yg aq gosok dpat ku rasai tulang2 yg kecil n x bermaya.. tp tdi ptang sgat mnyentuh hatiku.. stelah aq bg mkn sepeket mkanan kucing tu, ank kucing tu dpat hbis kan nye.. aq duduk di atas kerusi batu di tepi kedai buku tu, ank kucing itu dtang lalu duduk di hdapan ku dan menguling2kan badannye sprti mahu bermanje.. aq membelainya.. ank kucing itu berjlan mnuju ke ats kakiku dan tertido sambil memeluk kakiku.. sungguh menyentuh hatiku.. trasa airmata ingin mngalir.. sungguh kasihan melihatkan anak kucing tu.. aq x taw ape naseb yg bakal mnimpa anak kcing tu lpas ni.. aq mmanggilnye dgn nme "TOMMY" sbb wrnenye yg htam ptih.. :) aq hrap tommy akn jd seekor kucing yg shat lpas nie.. :'(





**sekadar gmbar hiasan.. :(

Friday, September 23, 2011

HANYA MAMPU MELIHAT (-_-)

'DAMAI YANG HILANG','PALESTINE WILL BE FREE','PRAY' dan 'WHAT ABOUT NOW' lagu yg mnyentuh prasaan aq... manusia2 yg merana krn kemarau. krn kebuluran, krn peperangan, krn kekejaman sesama manusia, dan byk sebab yg mnyebabkan tiada kedamaian dan keamanan di tnah air mrka.. mereka merana dan tersiksa.. bayi,kanak2,remaja, wanita dan lelaki.. kebanyakan kanak2 yg x berdose mnjadi mangsa.. ibu dan ayah yg mahu melindungi anak mreka trut mnjadi mngse.. mereka di tembak, di bunuh dan di perlakukan dgan kjam.. mereka tiada mkanan, tiada mnuman untuk mengisi kekosongan perut mereka.. yang ada hanyalah harapan dengan mngharapkan bantuan kemanusiaan dr ngara2 lain.. mngharapkan secebis roti dan setitik air utk meneruskan kehidupan.. mereka sanggup berjlan kaki merempuh terik matahari, merempuh pdang pasir yg tiada tmpat berteduh smate2 utk mncari sdikit mkanan... bayi yg kecil,krus bdannya krane kekurangan zat yg x scukupnye utk seorng bayi.. ada yg mndpat pnykit dan mmkse diri utk meneruskan hidup walaupun mngetahui ajal mreka mkin mnghampiri,..

TAPI...
aq hanya mmpu melihat tnpe berbuat ape2 kcuali dgan mngirim doa agar ada yg mnghulurkan bantuan tanpa putus.. kalaula diri aq ini mmpu mmbuatkan smue ngara berada dlam kedamaian dan keamanan.. x kan aq biarkan mereka merana dan tersiksa.. biarla ape yg kte rasai dpat mereka rasai.. biarla knak2 mngecapi kebahagiaan di mse mudenye.. biarla ayah2 dan ibu2 mngukir senyuman melihatkan anak2 mereka yg keriangan.. biarlah senjata2 yg mmbunuh byak nyawa bersemadi sbgai knangan.. hanya doa mampu kte kirimkan utk kesejahteraan mereka di hari mndatang supaya x kn ade lagi nyawa yg terkorban...



Saturday, September 17, 2011

ASSESMENT IS DONE!!

Finally.. all assessment for my semester 5 are all done.. n Alhamdulillah smue nye brjalan dgan lncar dan siap on time tnpe sbarang penangguhan wlopon trpkse bersengkang mate waktu mlm2 bute ttapi kje yg di siapkan amat mmuaskan hti aq.. im finally happy with my work lebih2 lgi dgan asgment 2D animation yg dh brjye aq wat pde mgu2 terakhir sblom assesment.. amat dan termat memuaskan hati aq.. kje yg mmerlukan effort yg besar tu mnjadi jgak.. hehe.. x sngke aq pat wat cter karton wlopom just trailer je.. hehhe.. i hope result yg akn kuar utk smue subjek tu nnti memuaskan wlopom xdpat dekan xpela.. aq ttap akn brsyukur.. :) ... now, im just wait for my last exam for this sem.. ETR yg akan mmeningkan tu.. kne prlu byak stdy ni.. i dont want to repeat this paper coz it so hard to stdy.. huhu.. i will try my best.. InsyaAllah.. DOAKAN kejayaan aq tok sem ni ye... sdeh nak hbis sem dh.. huhu.. :( ...



Wednesday, August 24, 2011

PERLU PILIH YANG MANA?

Pada suatu hari di sekolah.. seorang murid bertanya kepada gurunya.. ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang..


PELAJAR : "Cikgu macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang?? Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan??"


CIKGU : "Ok. Kamu ikut apa yang saya suruh. kamu pergi ke padang. kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di depan kamu. Pilih yang PALING cantik tanpa menoleh lagi walau sekali.. Dan petik rumput yang PALING cantik dan bawa ke kelas..


Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangan nya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yang di pilih??


PELAJAR : Tadi masa saya berjalan saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun teruslah berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi, sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang belakang saya tadi rumput yang paling cantik tapi dah cikgu kata tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang boleh saya petik.


CIKGU : Ya, itulah jawapannya. Makanya apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita mencari lagi yang lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap berlaku. Semoga yang berlalu tidak berulang lagi. Ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik seperti rumput tadi..




Saturday, August 6, 2011

IM DIGIMON FANATIC

OH NO!!! aq ni dah fanatic n crazy ngan DIGIMON ni.. law boley aq nak sekor la digimon tu law betol2 ade.. aq nk yg cam TAILMON ke, VMON ke xpom HAWKMON.. hahahhaha... dh btol2 giler la mnat... >.< aq nak ank ptong digimon.. uwaaaaaa... T.T .. tp mhal la mende tu sume.. adoyai.. aq nak!!!!! ble nk matang nie.. hahha... xpe la... tgu kawen la bru matang kan.. hahahhah.. :p nape aq mnat ngan digimon tu smue sbb die comel... n die pnye movie best la... anime yg pling best aq lyan.. NARUTO dh aq ketepikan.. hahahha..


























**best law dapt wat collection cam nie.. huhuh T.T






**tailmon yang comel.. aq nak!!! T.T

Monday, August 1, 2011

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK ^^,

Syaaban dh berlalu, skunk msuk bulan Ramadhan bulan yg mulia.... Alhamdulillah, kita msih d beri kesempatan utk menjalani ibadah puasa pada tahun ini... umo kte msih pnjg.. kte harus bersyukur kehadrat Illahi... Selamat menyambut Bulan Ramadhan kpde smue Umat Islam di sluruh dunia.. di harapkan Ramadhan kali ini kte mndapt keberkatan daripada Allah SWT... di bulan Ramadhan inilah kte dpat menemui malam seribu bulan iaitu malam Lailatul Qadar.. Smoge kte di beri keizinan utk bertemu malam Lailatul Qadar.. InsyaAllah...


Friday, July 29, 2011

Animation still in Progress... T.T

nmpak cm sng tp sbliknye.. huuhuh.. asgmnt tok subjek animation ni aq dh 1/3 jlan dh siapkn.. aq bru je siapkn profile, pose-to-pose n storyboard bru sparuh jlan.. tp prgerakn aq x wat ag.. cmne ni.. huhu T.T.. tu la nk wat yg ssh2 cmni la jdi mnyusahkan.. dh la full Adobe Illistrator aq gne.. nk trace satu2.. pahtu clour lg.. sblom trace msti la kne lkis dlo kn.. huhuh.. smgu pom bwu siap ckit.. Adoyai... =,=''.. smpat ke ag aq nk siapkn smua ni.... tp kre sdkit bngge la coz aq dpat mmantapkan lg pnggunaan Ai ni... hahah ^,^V.. akan ttapi, adobe photoshop aq lmah lg... T,T .. tgok yg junior2 wat gne tablet lwa gler.. agak tergugat d ctu.. untung la law ade tablet... uwaaa.... ToT... animation kali ni aq wat stail cm digimon gak tp versi malay pnye.. hahhaha.. ade plak cmtu.. aq dh create watak sndri and byk watak yg dgunakan lam aq pnye story ni... tp animation ni aq wat stail thriller cter.. nk wat story pnjg kot.. huhuhu.. ntah ley wat ke x xtau ni.. adoyai.. huhu.. harap2 ley wat.. InsyaAllah i will try my best.. :)

GANBATTE mai~~~ :3

**p/s : nk cter sal my animation kne tgu aq siap smue dlo la... bru cter sal tu.. its still in progress.. heheh.. kt sini aq just ltak gmbar logo cter ni jew.. ngee~~~



Monday, July 25, 2011

~~BUKAN SETIAP HARI ITU INDAH~~

Ye.. BUKAN SETIAP HARI ITU INDAH...
Ade hari yg membuatkn kite sgat gembira tp ade hari yang membuatkn hati kite duka dan lara.. Ade hari bibir kte mngukirkan senyuman yg selebar-lebarnye tp ade hari yang membuatkn mate kite berkaca dan mngalirkan airmata..

Ade hari yang kte boleh bergelak ketawa tp ade hari yang kte hanya diam seribu bahasa..

Ade hari kte sgat sukakannya tp ade hari kte akan membencinya..

Ade hari kte di kelilingi kawan-kawan tp ade hari kte akan bersendirian..
Ade hari kte akn berada dekat dgan yg tersayang tp ade hari kte akn jauh dri mereka...
Setiap hari yang kte lalui, setiap mase yg kte hadapi dan setiap detik yang kte miliki amat bermakna dan mempunyai kisah dan cerita antara gembira dan duka, senyuman dan airmata, ketawa dan diam, suka dan benci, di kelilingi dan sendiri, serta dekat dan jauh....

Semua itu adalah hari-hari yg perlu kte tempuhi dalam hdup kte..
Tidak smua org bertuah dah tidak semua org kecundang..

Hanya percaya pda diri kte sendiri..





Saturday, July 23, 2011

KASAR LUARAN TAPI DALAMAN HATINYA.... .

x bermakna seorang gadis yang berpewatakan kasar dan ganas seperti lelaki dan slalu nmpak hepi go lucky adalah perempuan yg hatinye juga keras.. mgkin di sebalik kekerasan itu di sembunyikan rasa resah, ragu, masalah yg membelenggu dan mcam2 perkara yang bermain di benak fikirannya.. dia x mahu org lain mngetahui hal trsebut krn biarlah hanya dia yg mnanggungnye.. mungkin kwan2 yg btol2 mngenalinye mngetahui hatinya yang lembut dan pnoh dengan emosi yg bercampur gaul... tp x smue yg mngetahuinye krane hati bukan mudah untuk d bce.. mngkin mreka mnganggap skirenye mreka brgurau wlopom seperti mnyentuh hati dia, dia tidak akan mngambil hati tentang perkare trsbut tp di ruang hati nye di bendung perasaan yg sensitif... krane hati dia sensitif.. sgt sensitif.. dia tkot klau sifat nye yg sensitif ssah untuk d bawa berkawan.. biarla dia yg mmendamnye dan mnganggap itu hanya la grauan yg biase biarpon mnyentuh hatinye.. boley di ktekn dia hipokrit tntg prasaan dia... mgkin stiap kali jkalau dia bersendirian, airmatanye akan menitis... ataw mngkin ketika mereka mlihat die senyap scare tibe2.. mungkin dia sdang mnangis dlam hatinye.. mereka tdak mngetahui hal itu.. kerana hati mmg susah untuk d bce dan di teka.. mgkin dia akan sntiasa mrahsiakn emosi, prasaan dan msalah yg x dpat di kongsi d dlam ruang hatinye shingga kn mgkin suatu hr nti tdak d ktahui sme ade smue emosi dan msalah ini dpat d bendung lg atawpom tdak.. biarlah mse mnentukan.. fahamilah dia yg bersifat kasar d luaran tp dlaman hatinye hanya Tuhan je yang mngetahuinye... (-_-)









**nukilan hatiku~~

Friday, July 15, 2011

CUTI MIDSEM BERMULA vs WAR OF ASSIGMENT

MOSHI2!!






YEAH!! sok aq blik ganu dh.. cuti midsem dah brmula dr hri ni hingga mgu dpan.. sminggu tu... dh la lme x blik umah nie.. huhu.. rndu2 sme MY LOVELY FAMILY... heheh ... tp yg xsyok nye ialah ASSIGMENT byk kna bwak blik.. ADOYAI!!!.. nk cuti cmpor plop ngn asgment mmg x jd cuti la.. huhuh.. tp xpe la.. mcm2 mne kne gop la wat.. tp aq ni law blik umah confirm ssah nk usik assigment2 nie.. mmg berlapok la.. tp aq akn cbe jd rjin tok siapkan assigment especially tok assigment ANIMATION.. =,=''.. mcm2 mne pom.. SLAMT BERCUTI MID SEM.. ngeee~~~ ^.^V























Monday, July 4, 2011

You're Beautiful (K-drama) vs IKEMEN DESU NE (J-drama)

apa itu IKEMEN DESU NE... haaa... IKUMEN DESU NE ialah tjuk utk cter YOU'RE BEAUTIFUL lam versi JEPUn.. wawawawawa... aq tau td ni pom coz bru trbce tntg tu lam bku Klik!! hahaha.. klo sespe pminat korea tu msti tau pnye cter nie.. heheh.. Bestttt tuuuu k-drama You're Beautiful nie.. tp mgkinkah versi Jepun pom akn best ye.. waaaa.. teruja nk tgok... ngee~~ ^0^ nak tau x sape yg akn mmgang watak Hwang Tae Kyung , Go Mi Nam, Kang Shin Woo dan si cute Jeremy.. heheh








Yuta Tamamori sbg Hwang Tae Kyung
















Miori Takimoto sbg Go Mi Nam


















Taisuke FujiGaya sbg Kang Shin Woo




















Hikaru Yaotome sbg Jeremy
























IKEMEN DESU NE~~~












NGEEE~~~~~ ^0^ *p/s --> hnye mrujuk sdkit info tntg cter nie.. hehehe :P

ASSIGMENT OOO ASSIGMENT... =,=''

Ingat ari mgu ley la nk siapkn smue asgment2 yg berlambak tu tp lain plop jdinye.. KEMALASAN MELANDA~~~~ malas oo malas.. npe la ko ggu hdop aq.. hahahaha... asgmnt2 lain xla aq rsaw sgt tp 2D ANIMATION OH NO!!! byk ag x siap nie.. cmne ni.. uwaa!!! ToT .... no more tgok cter.. sorok harddisk klo x nti confirm tgok cter.. hahahah.. ni la akibatnye law sikap yg ske mnangguh dr zaman skola di bwak ke kolej.. hahaha.. =,='' ~~~ganbatte mai~~ ^0^V



*bkn mnulis tp kne mlukis... wuuuuuuuuuuuuu~~~~~~~

Monday, June 27, 2011

LOVE THIS DATE~~ 26 JUNE ~~

waa... lme xupdte blog.. huhu..

Nak taw x npe aq ske tarikh 26 June ni coz its my special date wat aq n si dia krane mmiliki trikh besday yg sme.. waa... 26 June is the great date that i ever have tp xpat smbot sme2 coz si dia tgah brcti laaa.. huhu.. ade yg ckap beruntungla besday sme ngn bf.. aq ckap kbtolan je tu.. mngkin ni kbtolan tp kbtolan ini mngkin satu pertemuan wat aq n dia.. heeee.. lovelovelove... LOVE U AA.. ^,^ i miss u so damn much.. ngee~~


Saturday, June 4, 2011

2 ceRitEra ciNta berLainaN meMpunyAi makSud 1 pEngorbAnaN

~~CERITA PERTAMA~~

Ni lah cinta.. ade seorang perempuan buta.
Semua orang bencikan die.. Kecuali kekasihnya..
Perempuan itu selalu berkata, "saya akan mengahwini awak kalau saya boleh melihat"..
Satu hari ada orang dermakan mata kepada perempuan itu...
Akhirnya dpat juga perempuan tu melihat.. Tapi apabila dia melihat kekasihnya,
Dia merasa sungguh terkejut kerana kekasihnya juga buta..
Kekasihnya bertanya, "sudikah awak berkahwin dengan saya?".
Perempuan tersebut menolak.. Kekasihnya hanya tersenyum dan pergi sambil berkata,
"Tolong jaga mata saya baik-baik"






~~CERITA KEDUA~~

Dulu ada seekor burung yang sukakan mawar putih..
Tapi mawar putih tak sukakan burung tersebut..
MAwar putih pernah berkata yang dia hanya sukakan burung bila
dia berubah menjadi mawar merah.. Lalu burung pom terus lukakan badannya..
dan kenakan darahnya pada mawar putih itu.. Mawar putih bertukar menjadi merah
dan telah sayang kepada burung itu... akan tetapi burung itu sudah tak bernyawa lagi.. Mawar putih menyesal tetapi penyesalannya tiada guna kerana burung itu sudah tiada lagi bersamanya..








**cerita ni aq amik masa time aq skolah dlo.. :)

Monday, May 30, 2011

AKU BOSAN =,=''

Bosan...
Bosan sudah sebati dalam hidup dan diriku...
Hari2 aq merasa bosan
tak kira di mana diriku berada...

Bosan...
Kenapa engkau selalu hadir
dalam hidupku??
Tidakkah engkau merasa
bosan slalu hadir dalam
hidupku...

Bosan..
Bosan selalu membuatkan diriku merasa bosan..
Bosan mengapa engkau hadir dan tidak menghiburkan??
Tidakkah engkau rasa hndak mnjadi yang mnghiburkan??

Hmmm.. Aku merasakn hidupku ini penuh dengan hidup
membosankan..
Bukan ku tiada hari2 yg mnghiburkan dan tidak
membosankan tetapi
Bosan ini terlalu banyak hadir dalam hidupku. Mengapa?

Aku kadang2 tertanya-tanya pada diriku sendiri
Mengapakah ianya terjadi dan sampai bila harus ku
tempuhi???

AKHIRNYA!!!!!
Aku mndapat jawapan dan punca yang sewajarnya
bahawa , aku aaahhh!!!!
Aku sendiri yang tak menghiburkan diri aku sndri...
hahahahaha ^0^



*ntah pape.. hahaa

Thursday, May 19, 2011

SUKOB 2011 @ UiTM MELAKA

Kali ni aq sertai sukan SUKOB tuk UiTm ni yg berlangsung d UiTm Melaka.. aq main bla tmpar n bla jring tp simpann je kot.. ntahlah... aq bkn hndal sgat.. hahahaha.. *koya je lbih.. haha... stlah brtngkus lumus akhirnye bola jring kalah d sbbkn khndalan phak lawan yg trnyata hebat,.. huhu,, xpela..xde rezki... tp kali ni IKIP dpat tmpat ke 6 dr 14 kolej2 yg bertanding.. bngge ar ckit.. hahaha.. dan IKIP gak dpat due tmpat NAIB JOHAN bg kategori BADMINTON BEREGU WANITA n FUTSAL WANITA.. tahniah!!! heheh.. tp yg pling bez g sne ialah dpat perctian free bjln d bndar MELAKA tp skjap je kot.. huhuh.. x smpat nk round2.. hhuhu...

with my bestfriends waktu tgu nk main netball..














dak bilik aq yg join 3 org ni je la..duk sne pom sbilik.. hahaa













dak2 netball bersame COACH (yg bertopi) ... :)











ngan mbe2 yg join SUKOB kali nie.. :)

Thursday, April 14, 2011

ASsigmEnt + mGu aSSessment ... =,='' HUH

Antra byak2 mgu... mgu yg dkat2 last ni la pling byak kje kna siap..
almaklumla byak tngguh.. hahaha.. so nk wat camne..
kna sngkang mate nk siapkan smue ni.. rse mcm tknan darah naik..
peerrrgggghhh... siang malam pg n ptng ngadap tu je..
tp smpat lg la nk ngadap2 laptop n on9 nie kn.. xkn nk ngadap asgmnt 24 jam kot...
confirm ank mata msuk ke dlm.. hahaha..
assgmnt yg x siap tu pom smpat ag aq layan movie2 yg ade lam lappy aq ni..
sbgai RIADAH mate ktekn... hahah.. tp akibtnye nti tgok je la cmne.. huhuu


inilah akibat tekanan kje yg trtnggoh.. huhuhu T.T


sempat ag ngadap laptop.. haha

Wednesday, March 30, 2011

Digimon oh Digimon .... sukeeee~~

DIGIMON THE BEST!!!

aq ske sgt3 n sgt dgimon nie.. mmg x dpat d nafikn lg..
klo dbndingkn la 2 Anime yg aq ske iaitu NARUTO n DIGIMON,
tp aq DIGIMOn ranking nom #1 la.. hahaha..
aq ske digimon2 yg comel.. law pat sekor mmg aq nk la..
**mcm bdak2 tp lntakla.. aq ttap ske.. ngeee~~ ^^.


DIGIMON ADVENTURE



DIGIMON ADVENTURE 2



DIGIMON TAMERS




DIGIMON FRONTIER




akn tetapi,,, huhuu,, digimon2 yg season pas tu aq dh xfollow coz xde sape yg ade cter tu yg aq bleh amik.. skunk still mncari cter DIGIMON ADVNTURE 2.. aq nk tgok.. uwaaa...

Monday, February 21, 2011

SESUATU YG KTE X SDARI N LANGSUNG TAK TERLINTAS DI FIKIRAN KTE~~~

1 >> Sekurang2nye ad 5 org dlm dnia ni mnyayangi kte dn snggop mati krane kte...
2 >> Sbb utame seseorg itu mmbnci kte adlh krane die ingin mnjadi seperti kte..
3 >> Snyuman drp kte bleh mbwa kbhagiaan kpd seseorg meskipun die x mnyukai kte..
4 >> Setiap mlm ade seseorg yg mngingati kte sblom die tdo..
5 >> Kita amat brmkna lam hidup seseorg...
6 >> Kalau bukn krane kte, seseorg itu takkan hdup bahagia..
7 >> Kte seseorg yg istimewa n unik..
8 >> Seseorg yg kte x knali mnyayangi kte..
9 >> Apabila kte mbuat ksilapan yg sgat besar , ade hikmah d sebaliknye..
10 >> Sekiranya kita mrasakn diri kte terpinggir, fikirkanlah semula, mungkin kte yg mminggirkn diri kte sndri..
11 >> Kenangilah segala pujian yg kte terima.. Lupakn stiap kutukn, cacian n cela...
12 >> Jgn tkot meluahkan perasaan.. kte akan merasa tenang apabila seseorg mngetahuinye..
13 >> Sekiranya kte mmpunyai shbat baik, ambillah mse utk mmberitahunye bahawa dielah yg terbaik...


**ciplak dr sape ntah.. hehhee



Thursday, February 10, 2011

Sesuai ker?? hahaha

aq ade la g satu lman web ni tp lpe plak ape nme lman web tu.. haha
try2 la nak search law name btol aq di translate lam bhse JEPUN ape akn jd..
so hsilnye mcm nie la.. hahah..

nme btol aq MAIZATUL ATHIRAH
bile di translate jd

~MAIZATUL = 山下 Yamashita (under the mountain)
~ATHIRAH = 明日香 Asuka (fragrance of the bright day)

jadi klo aq g JEPUN kna pgil aq ASUKA la bez ckit dgr..
YAMASHITA tu cm TENTERA JEPUN la plop... hahaha

**koya nak jd JEPUN.. pkai slipar jepun layak la... hahaha

Wednesday, January 26, 2011

ILLUSTRATION FINAL SEM 3

lpe plop sal asgmnt final sem lpas nie..hahha..
AKHIRNYE!!!!
final illustration tok sem 3 lpas berakhir ngan satu lukisan
mix media yg di kombinasi kn gambar2 dr movie "HEROES" ..
overnight lam blik mse ni berperang ngan berus, water colour,
akrilik n mcm2 lg nk siapkn ni dan stelah di assesmentkn
aku dpat komen mcm nie... "proportion x seimbang n tlisan tu x ssuai ltak kt ats lukisan" .. huuuhu..
tp xpe.. aq trime sbgai kritikn bergune.. hehehe ... ape2 pom aq dh try wat yg terbaik biarpom last minit pnye artwork.. hahahaha






Monday, January 17, 2011

DRAWING ILLUSTRATION

Inilah illustration aq kna wat mse sem 3 lpas..
First time kot aq lukis muke2 org nie..
mmg kekok la.. muke nk wat bulat jd senget..hahaha
tp d sbbkn mahu bljar aq cube gak la.. "i try my best"..
dri lukis potret muke prmpuan sje gne pensel,
pastu bertkar ke figura penuh perempuan mnggnekn pensel lg,
pastu figura lelaki mnggunakn pensel warne dan
akhirnye figura penuh mnggunekn water clour..
so.. ni lah hsil tgan "budak yg baru nk bljar" .. huhuhu


1) potret muka (pensel)











2) figura model perempuan (pensel)













3) figura model lelaki (pensel warna)













4) figura model lelaki (water colour)

Wednesday, January 12, 2011

Nak try main BLOG plop... ^.^ ~ngeee

Org main BLOG aq pom nk ikot gop la....
nak try teh sdak ke x.. hahaha..
tp x pndai la bab berblog2 nie..
Try je la gane2 pom.. hehehe..
bak kte patah-patah yg berbunyi sebegini~~~


~Buah durian di luar pagar,
Amik penyapu tlong la kaitkan,
Saye ni budak baru nk try la blajar,
kalo x btol wat xtau sudh la kan.... ~~

**ape pnye pntun la... ancos... =,="